lunes, 9 de mayo de 2011

Preguntes a Francesc Torralba

Com veus els universitaris actuals?
Són molt autonoms amb molt sentit de la seva individualitat, molt audaços a marxar cap a fora, cap a Europa. Els falta un sentit de pertinença a un tot, no s’agrupen, no reivindiquen i tenen motius per fer-ho per la situacio en que es troben, tenim un atur del 42%, és el més alt –de llarg- de tot Europa. Tenen raons per sortir al carrer, moltes més que el maig del 68 i no es moven. Per tant, crec que els manca aquest sentit de pertinença, sentit de col.lectiu; però en canvi tenen aquestes altres virtuts,

Es pot dir que l’home del segle XXI s’ha tornat incapaç de viure el matrimoni tal com el vivien el seus avantpassats?. Jo no diria que el del segle XXI sigui incapaç i els altres no, jo diria que s’han transformat els valors greument, i valors que tenien a veure amb la tenacitat, la constància, l’esforç i la fidelitat, han passat a un segon o tercer nivell. Jo crec que es té la capacitat, però sino es tenen aquests valors en el seu horitzó de referència o no s’ha estat fonamentat en aquests valors, doncs senzillament les relacions son molt líquides, molt fràgils, molt inconsistents, però té molt a veure amb la transformacio de valors que estem patint.

Com l’Església pot dialogar amb la cultura postmoderna en que ens trobem?
L’Església ha d’intentar comprendre que es la postmodernitat, quins llenguatges utilitza, quins valors i contravalors té. Sempre al llarg de la historia hi hagut la voluntat d’inculturar-se i aixo només és possible si un dexifra els simbols d’aquesta cultura i aixo es el que estem fent, amb aquesta voluntat de fer-se present.

(Preguntes a Francesc Torralba fetes a través del programa ‘Amb llum pròpia’ de Ràdio Estel, presentat per Joan Armengol, el 6 de maig de 2011)

No hay comentarios:

Publicar un comentario